Van egy rossz szokásom: szeretek nézelődni az APEH árverési oldalán (nyugi, venni még nem vettem semmit)

Ezen az oldalon már nem először találkozok olyan értékbecsléssel, aminek nincs sok köze a realitáshoz, de ma olyat láttam, hogy még az én harcedzett állam is leesett :)

Találtam ugyanis egy olyan árverési tételt, amit kb. húszszoros áron "becsült fel" az APEH - vagy az általa megbízott "szakértő" becsüs (már ha lehet az ilyen embert becsüsnek nevezni).

Egy digitális fényképezőgépről van szó, aminek tulajdonságairól az APEH ugyan mélyen hallgat, de kb. 10 másodperc guglizás után részletes infót kaphatunk az ominózus típusról a pixinfo.com honlapon. Kiderül, hogy ezen a típusú gépet 2002-ben dobták piacra, vagyis maholnap 10 éves kostrukciót árverez az APEH húszszoros áron.

Ezt az őskövületet ugyanis -írd és mondd- 200.000 forintra sikerült felbecsül(tet)niük, miközben ugyanilyen gépet 10.000 - 12.000 forintos áron hirdetnek neten, és már ez az ár is túlzás a gép szerény képességeinek tükrében.

 

Azt azért megkérdezném az APEH-től, hogy vajon miért sikerült a fenti gép nagytestvérét az Olympus C350-es típust is 200.000 forintra belőni, miközben nyugodtan kérhetnének érte 300.000 forintot is? 

:D

 

Címkék: árverés apeh értékbecslés becsüs

A bejegyzés trackback címe:

https://tesseklassek.blog.hu/api/trackback/id/tr62925045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drogan 2011.05.25. 10:04:24

Egyszerű!
A gép ára 3000 a többi a szakértőké meg a közreműködő megélhetési bürokratáké.

És miért kérdés ez a gengszterváltás után 20 évvel??
süti beállítások módosítása